Maakt suiker nu dik of niet? Is suiker verslavend? En waarom zit er eigenlijk suiker in voedingsmiddelen? Bekijk deze informatieve filmpjes voor uitleg en antwoord op deze vragen en meer.

Hoeveel suikers eten we nu eigenlijk in Nederland? Welk deel is van nature aanwezig in de voeding en welk deel is toegevoegd? In dit filmpje leggen wij het uit!

Hoeveel suikers eten we nu eigenlijk in Nederland? Welk deel is van nature aanwezig in de voeding en welk deel is toegevoegd? In dit filmpje leggen wij het uit!

Suiker is meer dan zoet alleen. Het heeft meer functies in voedingsmiddelen. Wil je weten welke precies, bekijk dan het filmpje!

Wat is een gezond voedingspatroon? Passen suikers daarin? Wat is verder belangrijk voor een gezonde leefstijl? Bekijk het in dit filmpje.

Filmpje over suikerbiet en de productie van suiker.

Prof.dr. Rob Markus, bijzonder hoogleraar Neuropsychologie, Maastricht University, legt uit wat verslaving precies is en waarom je niet verslaafd kunt zijn aan suiker.

Prof.dr. Fred Brouns, emeritus hoogleraar Innovatie Gezonde Voeding, Maastricht University, legt uit waarom suikers worden toegevoegd aan de voeding waar je deze suikers terug kan vinden op het etiket.

Prof.dr. Fred Brouns, emeritus hoogleraar Innovatie Gezonde Voeding, Maastricht University, legt uit wat koolhydraten precies zijn en in welke voedingsmiddelen ze onder andere zitten.

Prof.dr.ir. Edith Feskens, hoogleraar Voeding en Gezondheid in de levenscyclus, Wageningen University, legt uit hoeveel suikers we in Nederland innemen en in welke voedingsmiddelen deze suikers zitten.

Prof.dr.ir. Edith Feskens, hoogleraar Voeding en Gezondheid in de Levenscyclus, Wageningen University, legt uit hoe overgewicht ontstaat en wat de rol van suiker daarin is.

Learn the basics on starch in this easy 2 minute video.