Het Platform Suikers en Voeding is een initiatief van de telers, de suikersproducerende en suikersverwerkende industrie om de kennis over suikers te verbeteren. Feiten, met name de wetenschappelijke feiten, scheppen duidelijkheid over de rol van suikers in onze voeding in relatie tot onze gezondheid.

Geen bewijs voor ‘suikerverslavingsmodel’ bij overgewicht – 13 april 2017

Suiker- en voedselverslaving zijn termen die vaak worden gebruikt in populaire media. Suiker zou verslavend zijn en op die manier overeten stimuleren. Onderzoekers van Maastricht University onderzochten of studenten (n=1495) ‘verslavingsachtige symptomen’ ervaren bij de consumptie van diverse hartige en suikerrijke voedingsmiddelen. En komt dit wellicht vaker voor bij suikerrijke producten? Ze betrokken bij hun onderzoek ook een mogelijke relatie met de BMI en depressie. Lees meer

 

Sprekers Suikerdebat aan het woord– 9 februari 2017

Vier inleiders openden de debatmiddag: Dirk de Lugt (suikerbietenteler op Texel en voorzitter van de Raad van beheer Coöperatie Cosun); prof.dr.ir. Frans Kok (emeritus hoogleraar Humane Voeding Wageningen University); drs. Hanneke Dessing (directeur Diabetes Fonds) en levensmiddelentechnoloog Paul Mesters (directeur Productie Suiker Unie). Lees meer

Lees het verslag van het Grote Suikerdebat

 

Focus op suiker alleen is niet de oplossing – 7 februari 2017

Suikerdebat brengt nuance in verhitte maatschappelijke discussie
‘Minder suiker betekent niet dat het probleem is opgelost. We moeten het over calorieën hebben.’ Dit geldt als één van de belangrijkste conclusies van het suikerdebat dat maandag 6 februari plaatsvond in Den Haag. Organisator Platform Suikers en Voeding bracht diverse experts in voeding en suiker samen om een maatschappelijke dialoog over de rol van suiker in voeding te starten. Lees meer

 

 

HET GROTE SUIKERDEBAT – 6 februari 2017

Wetenschappers , ondernemers, maatschappelijke organisaties en politici, gaan maandag 6 februari 2017 met elkaar in debat over vragen als ‘Binnen tien jaar mogen er geen suikers meer aan producten worden toegevoegd’, ‘Wat is de functie van ‘verborgen’ suikers in voedingsmiddelen?’ en ‘Helpt een suikertaks het probleem van overgewicht in Nederland terug te dringen?’